iOS: Downloaden via TestFlight

Om de app te downloaden voor iOS via TestFlight, ga je als volgt te werk:

Stap 1: Open de TestFlight app op je telefoon.

Je ziet hier nu ‘Fotoalbum C.V. de Narrenkap’ staan, met wat overige informatie. Klik op de knop ‘Installeer’ om de app te downloaden.

Zie je de app niet in TestFlight staan? Dan is er iets niet helemaal goed gegaan bij het koppelen van je Apple ID aan de test. Dit ligt niet aan jou of mij, maar treedt soms op bij Apple. In dat geval moet je de mailbox die je aan mij hebt doorgegeven openen op je telefoon, en op de uitnodigingslink klikken die je van Apple hebt gehad. Daarna verschijnt de app wel in TestFlight.

 

Stap 2: Open de app en ga akkoord met de notificaties. Het sturen van deze notificaties is onderdeel van de test en ik zou dus ook graag willen dat je deze aanzet.

 

Stap 3: Meld je aan bij de Narrenkap. Dit is een eenmalig iets en zal in toekomstige versies helemaal verdwijnen, maar nu is het nog nodig om handmatig in te geven met welke foto-omgeving je gaat werken. Vul in de tekstbox foto.cvdenarrenkap.nl in (verder niets) en klik op ‘Open fotoalbum’.

 

Stap 4: Aan de slag! Als het goed is kom je nu in het hoofdscherm van het fotoalbum en kan je alle functies rustig gaan testen! Probeer alles eens uit en laat vooral weten wat wel en niet werkt.