Adjudant Frank

Beste Narren en Narrinnen, Liebe Freunden der Narrenkap,

Daar sta je dan in je Duitse outfit op het prinsenkeuzeweekend en dan ben je ineens Adjudant van de Prinz. Niet veel van de aanwezigen zullen dat verwacht hebben schat ik zo in. Omdat ik voor velen een nieuw gezicht ben zal ik me kort voorstellen. Frank Arnoldus, geboren en getogen Vellupenaar, vader van mijn geweldige zoon Brick en Carla is mijn lieve vriendin.

Toen de Prinz mij op zondag 26 augustus 2018 ontbood om na een lang en slopend Posbank- waterpolotoernooi bij hem langs te komen was ik op zijn zachtst gezegd nogal verbaasd. Eigenlijk is verbaasd een understatement, ik was ronduit angstig. Wat kan er aan de hand zijn, is er iemand ziek, gaat het niet goed, is er iets met zijn vrouw, gaat het niet goed op zijn werk, van alles spookte door mijn hoofd.

In de Nieuwstraat aangekomen werd ik zoals altijd zeer hartelijk ontvangen door Nicole en dat paste dan weer niet bij mijn ‘worst case’ scenario. Nicole vroeg mij of ik al had gegeten en ik bekende haar dat ik geen hap door mijn keel kon krijgen. Niet veel later kwam de aanstaande Prinz binnen en het werd ijzig stil. De Prinz had heerlijke loempia’s gehaald en ja, voor mij was er ook één. Na het verorberen van de loempia en een bakkie koffie begon hij zijn relaas. Direct bleek dat mijn angst volledig ongegrond was.

Al die jaren dat ik de Prinz en zijn Prinzessin ken, wist ik dat hij Prinselijke ambitie had maar dat het juiste moment nog niet was aangebroken. Het was mooi om te horen dat het gezin dit jaar voorop zal gaan in het Carnavalsseizoen. Maar toen kwam de zeer eervolle vraag, “wil je onze Adjudant worden”? Mijn antwoord: “JAAAAAAAAA”. Aan de keukentagel werden direct de eerste plannen gesmeed. Dezelfde avond hebben we een oudgediende gevraagd om ons te ondersteunen. We zijn tenslotte allemaal behoorlijke groentjes in het carnavaleske leven.

De vriendschap die Ronald en ik hebben gaat terug naar de jaren tachtig van de vorige eeuw. Ik denk in het jaar dat het Nederlands elftal Europees kampioen werd. We leerden elkaar kennen via Carl, in, -hoe kan het ook anders-, het zwembad. Samen met alle waterpolovrienden trokken we er veel op uit; feestjes, concerten, toernooien en zeker ook carnaval. We begonnen Carnaval altijd met het Olde Wievenbal in ’t Pintje en eindigden meestal op dinsdagavond in de Gildebroeders. Samen Carnaval vieren in Helicon, de Dumpel, Ons Huus, De Valom in Huissen en natuurlijk in het Narrenhuus. C.V. de Narrenkap is een vereniging waar veel van onze vrienden mooie dingen doen, dus eigenlijk kunnen we niet achter blijven, We hebben door de jaren geen al menig feestje mee mogen vieren en natuurlijk zijn er ook al drie waterpolovrienden Prins geweest.

Als nieuwbakken lid van de Narrenkap mag ik direct al Adjudant van onze Prinz zijn, iets waar ik erg trots op ben. Het is een enorm avontuur waar wij met z’n allen aan begonnen zijn. Leuk en vooral spannend om dit samen met jullie te doen. Ich freue mich darauf!

Driewerf Vellup alaaf (Ik leer snel).
Adjudant Frank