Adjudanten Marco en Arjan

Top Secret!

November 2018 (het P-team kan niet vroeg genoeg beginnen).

Het is een koude winteravond in het Narrenhuus. Op woensdag wordt er geoefend en Mariëtte Flipse is hier als jeugdbegeleidster bij aanwezig. Als ik haar vraag om even mee te lopen stel ik haar DE vraag: “Zou jij je kandidaat willen stellen voor het prinsenschap?”
Een hoop gelach en een resoluut “nee” volgen.

De weken erna ben ik het gewoon blijven vragen en begin december dacht Mariëtte; “ach, waarom niet? Maar dan heb ik wel een paar eisen.”
“Geen probleem”, antwoordde ik, “Daar hebben we nog tijd genoeg voor.”
Mariëtte begon meteen plannetjes te maken en een mantel was al besteld. Die werd op 14 december bij mij thuis afgeleverd en dezelfde avond nog gepast.

Na een schitterend Carnaval met Prinz Ronald de derde en zijn gevolg kwam Mariëtte met haar eisen. Een kleine samenvatting: Grootvorst Arjan -tevens haar vader- mocht hier niets van weten tot en met de bijzondere Senaatsvergadering. Daarnaast zei Mariëtte: “Mien bruur’ moet mijn adjudant worden samen met jou!” Dat was even slikken voor mij, maar ik voelde me vereerd en heb meteen gezegd dat ik haar bijsta, samen met Marco.
(‘Mien bruur’ is Marco Liethof. Een goede vriend van Mariëtte maar voelt als een broer, red.)

Nu moest Marco er in het geheim bij betrokken worden. Alsof het allemaal zo moest lopen had ik, Marco, een afspraak op vrijdagavond bij Mariëtte op de zaak. Na de oogmeting en een kopje koffie was het tijd om de winkel te sluiten en naar huis te gaan.

Toen kwam het moment voor Mariëtte om even samen wat te bespreken onder vier ogen. Ze stelde mij de vraag: “Zou jij mijn adjudant willen worden?” Voor mij totaal onverwacht, maar mijn eerste reactie was: “Natuurlijk! Voor ‘mien zus’ altijd! Ik voel mij vereerd dat ik de taak als adjudant mag vervullen.” Deel 1 van de missie was geslaagd!

Vervolgens Arjan sr. (Grootvorst, vader van Mariëtte en tevens P-team, red.) nog voor het lapje houden. Ik, Carl, appte vrolijk nar het P-Team -het team dat ervoor moet zorgen dat er een nieuwe prins komt- dat we een prinsenkandidaat hadden:
Marco Liethof! Nu moest ik nog regelen dat Marco aan het snode plan van Mariëtte mee wilde werken en op de hoogte was. Met een kopje koffie bij Hugo’s heb ik hem het hele plan verteld. Dit klonk hem super in de oren en Marco zei volmondig: “Ja, ik doe mee.”

Gesprekken van het P-team met verschillende kandidaten om de schijn naar buiten op te houden, volgden en Marco werd natuurlijk ook bezocht. Wegens werkzaamheden moest ik helaas verstek laten gaan en dit vond ik toch wel tricky. Maar Marco wist onze Grootvorst met vlag en wimpel om de tuin te leiden. Hij vertelde een mooi sprookje hoe hij het allemaal voor zich zag. Deel 2 geslaagd!

Op de bijzondere Senaatsvergadering was de spanning bij ons alledrie te snijden. Maar na het verlossende woord van onze voorzitter en de rijk vloeiende tranen van Arjan sr. en jr. viel de spanning weg.

Een prachtige onthulling van een goed bewaard geheim. De eerste PRINSES der Narrenkap is een feit!

Wij, Marco en Carl, zijn supertrots dat wij hier ons steentje aan bij mogen dragen. We gaan voor een schitterend seizoen met Prinses Mariëtte.
Narrinnen en Narren; Wij hebben er zin in!

Adjudant Marco & Adjudant Carl