Hofdame Amy

Lieve Narrinnen en Narren,

Allereerst wil ik graag benoemen wat een eer het is om jullie hofdame te mogen zijn en wat kijk ik er naar uit om aankomend jaar carnaval in jullie gezelschap te mogen vieren.

Toen ik een paar maanden geleden in de keuken mijn lunch voor de volgende werkdag aan het bereiden was en Kevin naast mij stond om voor de zoveelste keer van de dag de koelkast te openen, kreeg hij een belletje van de enige echte Arnoud Appeldoorn. Kort na hun ‘anonieme’ gesprek stapte Kevin in een auto en wist ik al wel hoe laat het was. Een uur later kreeg onze moeder een belletje of Carl en Arnoud even bij ons aan de keukentafel mochten aanschuiven.

Mijn moeder, zoals ze is en nog niets wetend van de situatie; wat gezellig! Altijd welkom.

Eenmaal aangeschoven met een warme kop koffie en een stroopwafel erbij, kwam de grote vraag of mijn moeder en ik achter Kevin stonden als hij dit jaar prins van onze mooie vereniging wil worden.

Tja, bij ons thuis is dat nooit een vraag… Wij hebben vrijwel direct gezegd: als dit is wat jij wil, dan steunen wij jou daar volledig in en gaan wij dit samen doen.
Hierbij was ook al snel de keuze gevallen dat Marco 1 en Arjan junior onze adjudanten werden. Wij zijn beide opgegroeid met deze jongens en wij kennen elkaar door en door.
Ook Pim als jeugdprins en Noë als mijn hofdame was al snel duidelijk. Ook hierbij was het weer een gevoelskwestie. Wij weten zeker dat met deze hofhouding wij een sterk team vormen en onze steun en toeverlaat kunnen neerleggen in deze twee toppers.

Eind september was er dan eindelijk na een lange tijd geheimhouding, het Prinsenkeuzeweekend! Wij waren hierbij alle drie vol zenuwen. Want wat vindt onze vereniging ervan dat er een student als prins is dit jaar? Wij werden met een ontzettend warm onthaal ontvangen en wij hebben hier nog dagen van na genoten. Want wat een heerlijk weekend was dit om ‘samen’ weer een mooi feest te mogen vieren.

Ik kijk met een enorme glimlach tegen aankomend jaar aan. En ik hoop dat het voor ieder lid van onze vereniging een prachtig jaar wordt om met dezelfde glimlach als ik, erop terug te kijken.

3 maal Vellup Alaaf!
Jullie hofdame.

Advertenties