Prins Kevin Vos

Carnaval is top, met prinses Mariëtte voorop!

Lieve Narinnen en Narren,

Graag wil ik mijzelf aan jullie voorstellen. Ik ben Mariëtte Flipse, 39 jaar, en ik ben getrouwd met Robert van Velzen. Wij wonen met onze jongens Simon en Yari in Arnhem. In het dagelijks leven bestier ik de winkels van Polman Opticiens. Polman Opticiens bestaat uit vier optiekzaken rondom Arnhem. Namelijk Focus Optiek in Velp, de Huessensche Poort Optiek in Huissen, Ouwerling Optiek in Elst en Rijks Optiek in Oosterbeek.

Een ieder die mij kent weet dat het optiekvak mijn lust en leven is. Om iemand een mooie bril te verkopen is leuk. Maar de echte voldoening voor mij is iemand een passende kijkoplossing bieden. Ik werk in een heel hecht team van 22 personen dat toch een soort tweede familie voor mij is.

Naast mijn werk ben ik bovenal moeder en echtgenote van mijn mannen. Dan is er gelukkig nog een meisje in huis, onze Foxy. Dat is ons hondje die ook dagelijks me gaat naar mijn werk. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn mannen, dat kan variëren van een wandeling op de hei tot aan een film in de bioscoop.

Als 11-jarig meisje kwam ik door de familie Huurman voor het eerst bij de Narrenkap, toen nog in de Gildebroeders. Daar vierde ik voor het eerst in mijn leven carnaval. Ik mocht bij de Garde, wat ik erg leuk vond. De jaren daarna hebben we flink wat gehost en gefeest. Mijn ouders werden ook al snel lid van de Narrenkap, waarna wij als gezin ook carnaval vierde. Ik was in die tijd dan ook zo trots om met mijn kleine broertje op de arm in mijn Gardepakje door de Gildebroeders heen te hossen.

Na mijn middelbare school verhuisde ik naar Epe en kwam het carnaval vieren op een lager pitje te staan. Toen ik weer in Velp kwam wonen en Simon geboren was, kwam de Narrenkap weer terug in beeld. In 2014 werd ik senator. Robert en de kinderen werden alledrie lid van de Narrenkap. En sinds twee jaar zit ik in het bestuur, waar ik dit jaar mijn bestuursfunctie weer twee jaar heb verlengd.

Het was Jan Willem Bosveld die mij aanspoorde om bij het bestuur te gaan, want ik zou er zoveel liefde voor terugkrijgen.
Ik verwacht nu ik de eerste Prinses van de Narrenkap ben dat ik dan ook al die liefde ga ontvangen.

Wij genieten als gezin van het carnaval vieren, de gezelligheid en de mensen er omheen. Helaas hebben we als vereniging een aantal dierbare mensen verloren. Die momenten zie ik dat we niet alleen carnaval samen vieren, maar ook dat we er voor elkaar zijn. Dat maakt mij trots om als 68ste deze prachtige vereniging voor te gaan in het feestgedruis. Daarom;

‘Carnaval is top, met Prinses Mariëtte voorop!