Prins Ronald ter Hoeven

Carnaval is Toll met Ronald en Nicole

Wat een eer om dit seizoen het Prinsenpaar te mogen zijn van een mooie en warme Carnavalsvereniging zoals CV de Narrenkap is.

We hebben een paar jaar de tijd genomen om een onderdeel te worden van de vereniging, maar nu horen we er helemaal bij. Om dan direct een jaar lang voorop te mogen gaan in dit Carnavalsjaar is natuurlijk heel erg bijzonder.

Op één van de eerste mooie dagen van dit jaar mochten wij het P-team ontvangen. Onder het genot van een fles wijn die behoorlijk over de datum was (sorry Arnoud), hebben we het eervolle verzoek mogen ontvangen.

Ondanks het vrijwel onweerstaanbare verhaal was het antwoord niet direct ja. Pas na een voor mij geheim bezoek van Nicole aan onze Grootvorst werd alles anders.

Al bladerend in de jaarboeken kom ik erachter dat we eigenlijk al heel lang een bijzondere band hebben met CV de Narrenkap.

Een paar voorbeelden hiervan zijn:

In 1966 ben ik geboren in de Oranjestraat, dat was recht tegenover de feestburcht van de toenmalige prins Ton Klekamp.

Het moet ongeveer 1970 zijn geweest toen ik samen met mijn moeder de optocht bekeek vanuit de winkel (’t Kabinet). We zagen toen Ap Kluit als prins op de wagen. Overigens werd in dat prinsenjaar de huidige prinses geboren in de buurt van Rotterdam.

Ton Kramp was prins toen ik, tijdens het boerenbal in 1997 in de Gildebroeders, Nicole ten huwelijk vroeg. Gelukkig zei ze ja en zal ze dit jaar samen met mij invulling geven aan ons prinsenjaar.

In 2008, het prinsenjaar van Werrie Gabriël, begon mijn waterpolocarrière bij De Derde. Het succes van De Derde vertaalt zich dit jaar in het feit dat ik als 4e prins van De Derde ook de naam Prins Ronald de Derde zal dragen.

Jeugdprins Tord de Eerste is geboren in 2009, in dat prachtige carnavalsjaar was Johan hagen prins bij CV de Narrenkap.

Het Prinsenjaar 2014-2015 van Niels Gabriël was voor mij een heel bijzonder jaar, maar daarover hieronder meer.

2016 was het prinsenjaar van Prins Peter de Eerste en Prinses Suzanne die mochten figureren in het jaar van zijn neefje, Jeugdprins Mads de Eerste.

We hebben natuurlijk nagedacht over hoe ons Prinsenjaar eruit zou kunnen zien. Al snel kwamen we op het idee om mijn Duitse afkomst een plek te geven in dit Carnavalsseizoen. Zoals ik al zei was 2015 een bijzonder jaar; sinds dat jaar ben ik officieel voor 50% van Duitse afkomst. Ik kwam er via een zoektocht en een onvergetelijke uitzending van KRO’s ‘Spoorloos’ achter dat mijn vader ‘ein Berliner war’. Ik denk dat er in Büderich al een klein applausje heeft geklonken.

Van Carl en Marieke (bedankt voor een geweldig jaar!) hebben we geleerd dat je best een bijzondere keuze mag maken qua adjudant. We zijn dan ook heel blij dat Frank, als nieuwkomer bij CV de Narrenkap, ons wil ondersteunen. Om de nodige Carnavaleske kennis en ervaring in te brengen, hebben we op de achtergrond een onzichtbare, maar o zo belangrijke ondersteuner gevonden.

We nodigen jullie uit om er samen met ons een onvergetelijk jaar van te maken. Wij zien nu al uit naar die dierbare momenten waar we ons nu nog geen voorstelling van kunnen maken. En om af te sluiten in lijn met ons thema: Wir wünschen Ihnen eine schöne Karnevalssaison.