Over ons

Koninklijk erkende carnavalsvereniging ‘De Narrenkap’, het klinkt als een mondvol, maar wij zijn er bijzonder trots op. Met 71 jaar zijn wij de oudste carnavalsvereniging boven de rivieren, ook iets waar we zeer trots op zijn. De Narrenkap is opgericht in 1950 door verschillende lokale ondernemers en is gegroeid tot een begrip in Velp en omstreken. Waar vroeger het carnavalsfeest gevierd werd in ‘De Gildebroeders’ in Velp, is dat tegenwoordig in een eigen gebouw, namelijk ‘Het Narrenhuus’ op de Beemd in Velp.

De Narrenkap heeft een grote sociale functie die wij hoog in het vaandel hebben. Zo organiseren wij jaarlijks een feestmiddag voor mensen met een verstandelijke beperking en hebben we ook een avondvullend programma voor de geïsoleerde ouderen in de regio, inclusief een diner!

Wij organiseren feestavonden en zittingsavonden. De zittingsavonden voor doorgaans gevuld met acts die wij allemaal zelf maken. De oefenavonden hiervoor zijn een gezellige aanvulling van uw vrije tijd, waar u veel nieuwe sociale contacten kan opdoen.

Het bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Onze vereniging bestaat verder uit verschillende commissies van vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor een eigen takenpakket. Denk hierbij aan een barcommissie, een bouwcommissie en een programmacommissie. Daarnaast heeft onze vereniging een Senaat. Senator wordt je op voordracht, en hiermee wordt je officieel werkend lid van onze vereniging. Een lid van de Senaat kan zich ook kandidaat stellen voor het prinsenschap

Voorzitter Niels Gabriël

Buiten het seizoen organiseren wij nog meer voor onze leden, zoals bingo-avonden, een halloweentocht en een gezelligheidsrit. De Narrenkap is daarom meer dan alleen een carnavalsvereniging waar u meer dan welkom bent om eens een kijkje te komen nemen!

Niels Gabriël
Voorzitter

Advertenties