Graag stellen wij ons aan u voor, Koninklijk erkende carnavalsvereniging De Narrenkap uit Velp GLD. Opgericht in 1950 en de oudste carnavalsvereniging boven de rivieren, waar wij o-zo-trots op zijn. Ooit opgericht door lokale ondernemers, die ervoor gezorgd hebben dat wij in ons mooie dorp carnaval konden vieren. Vandaag de dag bestaan wij uit een groep heel gewone mensen die er samen voor zorgen dat we carnaval in Velp kunnen vieren. We beginnen ons carnavalsseizoen met het kiezen van een Hoogheid. Daarna kijken wij uit naar de Openingszitting. Tijdens de vele evenementen die wij door het seizoen organiseren op het Narrenhuus, word het programma gevuld met acts van zang en dans door onze eigen Narrinen en Narren.

Sociaal carnaval is voor ons heel belangrijk. Wij organiseren een ouderenavond, inclusief diner, in ons eigen clubgebouw, het Narrenhuus op de Beemd in Velp. De ouderen die wij daarvoor benaderen zijn mensen die in het dagelijks leven wat minder aanspraak hebben. Een ander voorbeeld is de Vrolijke Middag, dit is een echte feestmiddag die wij op het Narrenhuus organiseren, voor mensen met een geestelijke beperking. Die middag staat ons Narrenhuus vol met vrijwilligers en carnavalisten die ervoor zorgen dat deze mensen een onvergetelijke middag hebben.

De jeugd is voor de Narrenkap ook heel belangrijk, wij hebben verschillende dansgardes en organiseren diverse evenementen waar de jeugd aan deel kan nemen. Met als belangrijkste natuurlijk Kindercarnaval, waar we een feestje bouwen op het Narrenhuus. Een middag speciaal voor de jeugd, deze middag is geheel alcohol en rookvrij. Wij willen graag laten zien dat je prima kunt hossen zonder drank.

Ons bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de verenging, beslissingen worden genomen in overleg met de Senaat. Onze Raad van 11 zorgt ervoor dat alles rond, in en op het Narrenhuus goed geregeld is. Dit zijn allemaal vrijwilligers die zich belangeloos voor de vereniging inzetten, voor uw en ons carnaval.

Wij kijken er naar uit om u te ontmoeten op een van onze zittingsavonden of andere evenementen.

Mariette Flipse
Voorzitter

Advertenties