En dan sta je er ineens, eindelijk

Zenuwachtig, nerveus, klotsende oksels. Het zijn geen fabeltjes. Het is werkelijk zo. Die spannende minuten voor het bekendmaken van de nieuwe hoogheid. Aan al het liegen en bedriegen is eindelijk een eind gekomen.

Dus hier sta ik dan, als Prinses, aan de zijde van mijn eigen Prins Lex Rosenboom. Dit jaar zal ik hem, samen met Anouk en Kim, delen met deze mooie vereniging. Samen gaan we er een prachtig seizoen van maken.

Dertien jaar geleden kwam ik (als Knüüterin) samen met Kim en Anouk, dankzij Lex bij de Narrenkap. En wat was dat een heerlijk welkom. Dat “warme deken gevoel” heeft er voor gezorgd dat wij ons als snel echte Narrenkappers voelden. Dat gevoel heeft er voor gezorgd dat ik me al snel in wilde gaan zetten voor deze mooie vereniging. Alleen wist ik nog niet hoe. Maar na een seizoen meegedraaid te hebben kwam ik tot de conclusie dat de Narrenkap geen garde had. Dankzij mijn ervaring wist ik hoe we dit nieuw leven in konden gaan blazen. Samen met een aantal enthousiaste mensen stond er het volgende seizoen weer een garde.

Als partner van een Rosenboom raak je snel geïnfecteerd met het alom bekende Narrenkapvirus en wil je je graag op andere vlakken ook inzetten. Dus hielp ik al snel mee in het Narrenhuus. Achter de schermen en achter de bar, bij het schoonmaken en opbouwen. Maar dat alles, ook nog combineren met het wel en wee van onze garde meiden, bleek een beetje te veel van het goede. Dus na 11 jaar “gardemoeder”, heb ik dat stokje overgedragen aan een leuk stel jongere meiden, die nog wel de puf hebben om de gardemeiden in het gareel te krijgen. Al mogen ze me altijd bellen als er iets is.

Nu hou ik me vooral in en om het Narrenhuus bezig, zit ik in de Raad van 11 met de portefeuille Jeugdzaken, zorg ik dat Lex al zijn taken op tijd klaar heeft. en geef ik Kim en Anouk regelmatig een schop onder de kont. En naast dit alles werk ik ook al ruim 26 jaar bij de Albert Heijn. Maar dit jaar ga ik alles eens van de andere kant bekijken. Een jaar als Prinses van de Narrenkap, naast Prins Lex op het podium staan, en vooral naar het podium kijken. Naar al het leuks wat daar gebeuren gaat. Samen met Hofdame Anouk en Page Kim. Begeleid door ons geweldig adjudantenpaar Arnoud en Sandra. En Kiki, een schatje van een Jeugdprinses, kan voor ons dit seizoen al niet meer stuk.

Omdat ik niet zo goed ben in het schrijven van leuke verhalen hou ik er nu dan ook maar mee op. Ik wil iedereen een geweldig mooi carnaval toewensen en hoop dat jullie er net zo van genieten als ons gezin dat nu al doet.

Voor nu, een donderend driewerf Vellup Alaaf

Prinses Gaby

Advertenties