Na al die jaren, staan ze er eindelijk!!

Dat waren eigenlijk de woorden van alle aanwezigen, op zondag 24 september jongstleden. En toch, was het een grote verrassing voor velen. Altijd wel gewild, maar altijd waren er omstandigheden om toch niet die knoop door te hakken. Tot dit seizoen.

Als kind van de vereniging -want ik ben van mening dat ik dat wel ben- ademt dit huishouden Narrenkap. Als kleine jongen was ik, door mijn ouders, altijd bij de Narrenkap te vinden. Tenminste… daar, waar kinderen aanwezig mochten zijn. Hoewel het leven toen een stukje simpeler was, golden die regels al wel. Des te leuker werd het toen de KaVoBe’s ontstond (Karnaval Voor Beginners, red.). Wij waren de jongste leden van de Narrenkap. Met onze eigen vergaderingen, onze eigen medaille, onze eigen optochtwagens, en optredens. Toen was al duidelijk dat de kunst van het schrijven van liedjes en bedenken van acts en optredens op het podium flink door het bloed stroomde. Dat kon dan ook eigenlijk niet anders als zoon van de Major Domus.

Tegenwoordig een bezig bijtje binnen de Narrenkap. Als Major Domus voorop lopend door het Narrenhuus. Voor iedereen is dan duidelijk dat de zittingsavond gaat beginnen. Als programmacommissie, verantwoordelijk voor de regie van onze programma’s. Brein achter vele optredens, waar ik vaak zelf nog aan mee doe. schrijver van het Prinsenlied (alleen nu even niet). Vrijwilliger achter de bar. Klusser wanneer ik klussen kan. En geestelijk vader van onze, OH ZO POPULAIRE, Halloween spooktocht. Overal waar ik een steentje bij kan dragen, doe ik dat dan ook graag. Oja, ook neem ik zitting in de Raad van Elf, en aan de bestuurstafel.

En ik niet alleen. ook mijn mooie gezin is besmet met het Narrenkap-virus. hun roots liggen dan wel bij onze vrienden van C.V. de Heiknüüters, tegenwoordig zijn ook zij bekende gezichten binnen onze mooie vereniging. Als Page, back-up Hoffotografe, Raad van 11 lid voor de jeugd, barvrouw en, en, en… Mijn trots, mijn meisjes, alle 3.

Dit jaar ben ik dan eindelijk Prins van de Narrenkap. waardoor een aantal van mijn taken nu op de schouders van anderen rusten. Ik wens Jeroen Siemelink, als Major Domus Ad Interim, een heel plezierig seizoen toe. Een 3 koppige programmacommissie, alle 3 familie, Peggy, Marieke en Jochem, succes met het instuderen van alle liedjes met ons Hofkoor. En Ere-President Johan. dit jaar weer met microfoon, een vertrouwd gezicht binnen de Narrenkap. Geniet er maar weer van vriend.

Dan nog even een slotwoordje (eindelijk)

“Carnaval is een feest voor iedereen, vier het samen niet alleen”

Met Carnavaleske groet, en 3-maal Vellup Alaaf.
Prins Lex de 1e

Advertenties