Lex Rosenboom Prins der Narrenkap seizoen 2023-2024

Tijdens de bijzondere Senaatsvergadering op zondag 24 september 2023 heeft onze wijze Senaat een nieuwe Hoogheid uit haar midden gekozen. Na meerdere stemrondes kwam de naam van Lex Rosenboom naar voren om komend seizoen de kar te gaan trekken.

De vergadering begon met een bij spoedprocedure aangestelde aspirant-Senator. Thomas Brouwer zal de Senaat komen versterken nadat de Senaat unaniem voor stemde op zijn aanstelling.

De Prinsenkeuze begon met 5 kandidaten. Reyer Kok, Arnoudt Sanders, Lex Rosenboom, Arnoud Appeldoorn en Sandra Appeldoorn. Allen mochten zij zichzelf presenteren aan de Senaat.

Na meerdere stemrondes bleef Lex Rosenboom over. Hij zal, samen met zijn vrouw Gaby de kar gaan trekken komend seizoen. Hierbij worden zij bijgestaan door Adjudantenpaar Sandra en Arnoud Appeldoorn. Jeugdprinses wordt een van onze jongste leden: Kiki van Beers. De functie van Major Domus wordt komend seizoen waargenomen door Jeroen Siemelink.

Lex is al van jongs af aan lid van de Narrenkap. Ooit begonnen als jeugdlid, wat later de KaVoBe’s werd, groeide door naar de Senaat en heeft later de functie van Major Domus aangenomen. Sinds 2022 maakt Lex deel uit van het Bestuur als algemeen bestuurslid. Hij is ook actief als voorzitter van de programmacommissie, die hij in de Raad van 11 vertegenwoordigt, werkt hij zeer actief mee in de Narrenhuus-commissie en is hij bij veel activiteiten voor én achter de schermen een zeer gewaardeerd vrijwilliger. Zowel Lex als Gaby ontvingen hiervoor in 2023 de Orde van de Gouden Veer. De Narrenkap heeft er dan ook alle vertrouwen in dat hij, samen met Gaby, Arnoud en Sandra er een fantastisch jaar van gaat maken.

De complete Hofhouding voor seizoen 2023-2024 ziet er als volgt uit:

Prins: Lex Rosenboom
Prinses: Gaby Rosenboom
Hofdame: Anouk Rosenboom
Adjudanten vd Prins: Arnoud Appeldoorn, Sandra Appeldoorn
Major Domus: Jeroen Siemelink a.i.
Jeugdprinses: Kiki van Beers

Advertenties

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Jochem Pluim schreef:

    Lieve Lex en Gaby, heel veel plezier het komende seizoen als nieuw Prinsenpaar, dat gaat absoluut goedkomen met jullie aan het hoofd! 🙂

  2. geerte linden schreef:

    veel succes lex en gaby
    liefs van geerte
    alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *